פרסומת

בניית מכונת גלידה

במדריך זה נבנה מכונת גלידה מחומרים פשוטים שיש בכל בית.

לא חייבים לשלם 300 שקל בשביל מכונת גלידה מקצועית. אלתור ביתי יעשה את אותה העבודה.

במכונת הגלידה הפשוטה הזו ניתן להכין גם גלידה טעימה וגם ברד בטעמים שונים.

 

שלב ראשון – בניית מכונת הגלידה


מכונת הגלידה מורכבת מארבעה מרכיבים פשוטים

  • מיכל פלסטי גדול
  • מנוע חזק 6V + תמסורת גלגלי שינייים
  • מערבל קלקר
  • שנאי 6V

בהתחלה צריך למצוא מיכל פלסטיק גדול. אני השתמשתי במיכל של חמוצים. את המיכל שוטפים במים רותחים מספר פעמים ומסירים את המדבקה (בעזרת סקוצ ומים רותחים). המיכל שאני השתמשתי בו מכיל 1.5 ליטר. ז"א שבכל פעם נוכל להכין 1.5 ליטר של גלידה

לאחר שהסרנו את המדבקה נסמן גו גובה מירבי (בטוש לא מחיק המותאם לכתיבה על פלסטיק ודיסקים). קו הגובה יהיה שני סנטימטר מהקצה העליון של המיכל. קו זה יסמן את הגובה המירבי אליו נוכל להגיע בתערובת (כאשר התערובת קופאת היא מגדילה את נפחה).

IMG_1835

שלב שני – התקנת המנוע והמערבל


כעת נכין את המנוע והמערבל.

המנוע הספציפי פורק מטייפ ישן שהכיל כבר את תמסורת גלגלי השיניים. זוהי תמסורת בורג. התמסורת הזו מאיטה את מהירות המערבל ומקנה לו חוזק. וזה בדיוק מה שאנחנו צריכים על מנת להפיק גלידה טובה. יש לערבל את הגלידה באיטיות ובכוח רב.

את המקצף נכין מחתיכה של לוח מוקצף. נחתוך בעזרת סכין יפני חתיכה בגודל הרצוי. לאחר מכן נעטוף את החתיכה באיזולירבנד על מנת לאטום את הלוח המוקצף ולמנוע התפוררות שלו בעתיד.

את המערבל הדבקתי לחתיכת פלסטיק שחוברה למנוע. ניתן לחבר את המערבל המנוע והמכסה בעזרת דבק חם או דבק אפוקסי (צריך להמתין לייבוש מוחלט של הדבק לפני השימוש במכונת הגלידה)

המנוע
התקנת המכסה על המנוע
חיתוך המערבל
ציפוי המערבל

שלב שלישי – חיבור השנאי


כעת, נחבר את השנאי למכונת הגלידה.

ניקח חוט דק ונחבר לקצוות השנאי. את הקצה השני של החוט נחבר אל המנוע שנמצא בתוך קופסת הפלסטיק.

בכדי להכין גלידה. ניקח את קופסת הפלסטיק ונכניס למקפיא. את השנאי נחבר לשקע החשמל שנמצא מחוץ למקפיא, דרך דלת המקפיא יעבור חוט החשמל הדק.

שלב רביעי -הכנת גלידה/ברד


כעת, לאחר שמכונת הגלידה מוכנה, נוכל להכין גלידה טעימה או ברד.

גלידת יוגורט ושוקולד ציפ: נקציף מיכל שמנת מתוקה ונוסיף לו שני גביעי יוגורט. לאחר כמה דקות של הקצפה נוסיף חבילת שוקולד מריר מגורד (בפומפיה) נוסיף גם שלוש כפות סוכר שהומסו במעט מים רותחים.

את הבלילה נכניס למכונת הגלידה ונקפיא במשך שש שעות עד שהגלידה מתקשה.

הכנת ברד: נכניס למכונת הגלידה מיץ מרכז (לפי הוראות ההכנה על התרכיז) ונקפיא למשך חמש שעות. מומלץ להשתמש ברכז מוקפא של פריגת.

הכנת ברד מנגו
הקצפת תערובת הגלידה
לפני ההכנה
הגלידה מתחילה להתקשות
הגלידה מוכנה

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*