פרסומת

הכנת חמאת שום (לחם שום)

במדריך זה נכין חמאת שום. את חמאת השום אפשר לשמור במקרר זמן רב. 

ניתן למרוח אותה על לחם כמו חמאה רגילה.

ניתן להוסיף את חמאת השום לבצק הלחם ולהכין לחם שום או להכין טוסט ולמרוח אותו בחמאה כמו לחם שום.

שלב ראשון – מצרכים והכנה ראשונים


מצרכים:

– חבילת חמאה מלוחה – 200 גרם

– 10 שיני שום

– שליש כוס שמן זית

תחילה נקלף את כל שיני השום. לאחר מכן נקצוץ לתוך סיר קטן שבע שיניים ואת שלושת שיני השום הנותרות נכתוש לתוך הסיר בעזרת כותש שום.

בקערה נפרדת נחתוך את החמאה לקוביות גסות.

קיצוץ השום

שלב שני – הכנת החמאה


נכניס את כל השום לסיר עם שמן הזית.

נטגן 7 דקות על להבה גבוהה.

אחרי שבע דקות נוסיף את קוביות החמאה. לאחר שהן נמסות לגמרי נכבה את האש ונשאיר לקירור עשר דקות.

לאחר עשר דקות נעביר לקופסת פלסטיק ונכניס למקרר לשש שעות.

בעת הקירור חתיכות השום שוקעות למטה והשומן צף, לכן נערבב את החמאה כל שעתיים.

לאחר שש שעות החמאה תתקשה. ניתן למרוח על כל דבר. בתיאבון.

החמאה מוכנה
כעת נשאר לתת לחמאה להתייצב במקרר למשך הלילה.

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*