פרסומת

הכנת חומוס מסבחה

במדריך זה נכין חומוס ביתי. יש להתחיל את העבודה 24 שעות מראש. 

מומלץ לאכול מיד את החומוס כיוון שהוא לא מכיל חומרים משמרים. את החומוס נתין לשמור עד יומיים במקרר

שלב ראשון – הכנת גרגירי החומוס


ניקח כוס של גרגירי חומוס ונשרה אותם 24 שעות במים. מומלץ להוסיף כף סודה לשתייה שתרכך את החומוס

אחרי 12 שעות רצוי להחליף את המים.

אחרי ההשריה, נבשל את החומוס במים עם מעט מלח עד שהגרגרים רכים.

נסנן את המים ונמשיך בהכנה.

לפני הבישול
הגרגרים מוכנים

שלב שני – הכנת ממרח החומוס


כעת, לאחר שיש לנו חומוס מוכן. נהפוך אותו לממרח

נקצוץ ביחד במיני מעבד מזון:

  1. גרגירי החומוס – בערך כוס
  2. שלוש כפות שמן זית
  3. שתי שיני שום גדולות
  4. צמחי תבלין – זעתר/אורגנו/בזיליקום
  5. רבע לימון סחוט
  6. חמש כפות טחינה
  7. מלח לפי הטעם

בזמן הקיצוץ נוסיף מים בהדרגה עם למרקם הרצוי.

ניתן לשמור עד יומיים בקירור
חומוס מסבחה מוכן

שלב שלישי – הכנת המסבחה


על מנת להכין את המסבחה, נערבב בקערה נפרדת:

  • 3/4 כוס מיץ לימון
  • 1/4 חבילה כוסברה קצוצה דק
  • 1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים

נערבב את כל המרכיבים עד שגרגירי החומוס מתחילים להשבר. לאחר מכן תמזוג את תערובת המסבחה מעל ממרח החומוס שהכנו

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*