פרסומת

הכנת סושי

רוצים להכין סושי פשוט ומהיר ? –> זהו המדריך בשבילכם

שלב ראשון – מצרכים


לפני הכנת המתכון נבדוק שיש לנו את כל המצרכים:

  1. אורז לסושי (רצוי אורז עגול)
  2. אצות (ניתן לקנות בחנויות מתמחות)
  3. חומץ
  4. שמן סומסום (מומלץ)
  5. רוטב סויה
  6. שתי כפות סוכר
  7. כפית מלח
  8. מחצלת לגלגול סושי

תוספות לסושי:

  1. דג (מבושבל או נא – ניתן להשתמש בסלמון מעושן).
  2. ירקות – בטטה/גזר/אבוקדו/תפו"א וכ'ו.
  3. סומסום סיני שחור לקישוט

שלב שני – בישול הירקות והאורז


בסיר קטן נבשל את כל הירקות עם מעט מלח (גזר ובטטה).

במחבת נפרדת נמיס את שתי כפות סוכר, כפית מלח ,שש כפות חומץ, כף רוטב סויה ומעט שמן סומסום.

נחמם עד להמסת הסוכר ונניח בצד (לא להרתיח).

בסיר נוסף, נבשל כוס אורז עם כוס וחצי מים. לאחר שהאורז רך, נקרר אותו ונערבב אותו עם הרוטב שהכנו לפני כן.

עלינו לקבל עיסת אורז דביקה.

הירקות מבושלים
המסת הסוכר
הכנת האורז

שלב שלישי – גלגול הסושי


כעת נגלגל את הסושי.

נניח על המחצלת עלה אחד של אצה.

מעליו נדחוס שכבה של אורז בגובה של סנטימטר. (בקצה האצה נשאיר שני סנטימטר ללא אורז).

בקצה השני נניח את הירקות והדג.

כעת נגלגל את הסושי ונדחוס אותו לגליל ארוך, את הגליל נחתוך לשש עד שבע סושים.

כדי להכין סושי אינסייד-אווט נדחוס קודם כל את האורז ורק אז את האצה ואת הירקות והדג.

גלגול הסושי
גלגול הסושי
הסושי מוכן
גלגול אינסייט-אווט
אינסייד-אווט

בתאבון

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*