פרסומת

הנבטה – גדלו נבטים בעצמכם

נבטים הם קטניות או זרעים שהשרנו במים עד שהתחילו להוציא שורש או גבעול קטן.
הנבטים מלאים במינרלים, ויטמינים וחלבונים ומומלץ לאכול אותם יומיים-שלושה לאחר שהחלו לנבוט.

ניתן לגדל עשרות סוגים שונים של נבטים: עדים, חומוס, חיטה, שעועיות מסוגים שונים ועוד.
נמליץ לכם להתחיל בגידול עדשים ירוקות או שעועית מש, אלו הקטניות הפשוטות ביותר לגידול.

שימו לב:
לא ניתן להנביט זרעים/קטניות שעברו תהליך ייבוש/עיבוד.
תירס/אפונה יבשה או עדשים אדומות למשל (שנמכרות חצויות באמצע) לא תצליחו להנביט.

אופן ההנבטה

  • משרים את הקטניות במים למשך 6 עד 8 שעות
  • מוציאים את הקטניות ומניחים על מסננת ומתחתיה קערה לאגירת עודפי הנוזלים.
  • שוטפים את הקטניות במים נקיים ומערבבים אותן
  • מניחים מעל הקטניות מגבת רטובה שתשמור על הלחות.
  • שומרים את הקערה במקום מוצל.
    אם מדובר על יום חם מאוד, ניתן לשמור במקרר למשך היום ובלילה להוציא מהמקרר.
  • חוזרים על תהליך השטיפה והערבוב שלוש פעמים ביום.
  • לאחר יומיים-שלושה יהיו לכם נבטים קטנים.

מה עושים עם הנבטים?

קנטיות מסוימות (עדשים/מש) ניתן פשוט לאכול. קטניות קשות יותר כמו חומוס, ניתן לבשל חמש דקות ואז לאכול.
ניתן להוסיף את הקטניות למגוון מתכונים:

  • חביתת נבטים
    מטגנים בצל וחמש כפות נבטים במעט שמן זית.
    לאחר חמש דקות מוסיפים את הביצה.
  • סלט נבטים
    מערבבים שבע כפות נבטים עם עגבנייה וכוסברה. מוסיפים הרבה לימון, שמן זית ומלח/פלפל.
  • קציצות נבטים
    מערבבים חמש כפות נבטים עם חצי בצל קצוץ, שתי כפות קמח, כף פירורי לחם, שתי ביצים ומלח/פלפל.
    מטגנים לקציצות.

בתאבון!

 

img_1484

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*