פרסומת

חריף אש!

מתכון מעולה לממרח עגבניות ופלפלים חריף.

שלב ראשון – מצרכים


  1. שלוש עגבניות בשלות ושטופות
  2. שניים – שלושה פלפלים חריפים (תלוי עד כמה אתם אמיצים)
  3. שני פלפלים אדומים
  4. חופן עלי כוסברה
  5. שלוש כפות טבסקו
  6. שלוש שיני שום
  7. שלוש כפות שמן זית
  8. שתי כפות רסק עגבניות
  9. רבע כוס מים פושרים
  10. כף מלח
הכוסברה הטריה
כל המרכיבים

 

שלב שני – צליית הפלפלים


על מנת לתת לפלפלים טעם מעט מעושן, צליתי אותם מספר דקות על אש גלויה.

לאחר שהפלפלים נשרפו מעט בצדדים, מסירים אותם מהגז ונותנים להם להתקרר בצד כעשר דקות.

לאחר הצלייה
צליית הפלפלים

 

שלב שלישי – הכנת הרוטב


  • לפני הכול, שוטפים את כל הירקות וחותכים אותם לקוביות קטנות.
  • מתחילים בטיגון של שיני השום והפלפלים בשמן הזית. לאחר עשר דקות של טיגון מוסיפים את העגבניות החתוכות.
  • מוסיפים את רסק העגבניות ואת המים ומבשלים על אש נמוכה במשך כעשרים דקות
  • לאחר עשרים דקות, כאשר הנוזל הסמיך מוסיפים את הטבסקו והמלח.
  • מניחים לרוטב להתקרר בצד עשרים דקות.
  • מוסיפים את הכוסברההטריה וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת רוטב במרקם סמיך.
  • שומרים במקרר עד עשרה ימים מיום ההכנה.

מומלץ להוסיף לממרח חומוס, ללחם עם קוטג' או לשקשוקה!.

חיתוך העגבניות
לאחר הבישול
הפלפלים והעגבניות בושלו כעשרים דקות על אש נמוכה
הרוטב מוכן

 

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*