פרסומת

טורטיה מקסיקנית

במדריך זה נכין טורטיה במילוי גוואקמולי מקסיקני.

גוואקמולי הוא סלט אבוקדו (ספרדית). אותו מכינים משילוב של אבוקדו וירקות שונים.

 

שלב ראשון – הכנת הטורטיה


מצרכים (ל-8 טורטיות).

  • שתי כוסות קמח
  • חצי כפית מלח
  • רבע כוס שמן
  • חצי כוס מים פושרים

הכנה:

  1. מערבבים את הקמח, המלח והשמן לתערובת פירורית ויבשה.
  2. מוסיפים בהדרגה את המים הפושרים תוך כדי לישה. אם הבצק דביק מדי או יבש מדי מוסיפים מעט קמח או מים בהתאם.
  3. לאחר לישה, כאשר הבצק אחיד יוצרים ממנו כדור ועוטפים בנייר נצמד. משאירים בחוץ ל20 דקות.
  4. כעת לשים שוב את הבצק ומחלקים אותו לשמונה כדורים שווים בגודלם.
  5. מפזרים מעט קמח על השולחן ומרדדים כל כדור לדף בצק דק ביותר.
  6. מחממים מחבת ללא שמן, לאחר שהמחבת חמה מטגנים עליה את דפי הבצק. כל צד במשך דקה אחת.
הכנת הבצק
לפני הטיגון
טיגון הטורטיות

 

שלב שני – הכנת הגוואקמולי


כעת נכין את מילוי הגוואקמולי.

בקערה קטנה נמעך אבוקדו שלם עם מיץ מחצי לימון.

נוסיף חצי בצל קצוץ דק ועגבנייה קצוצה.

נערבב ונוסיף פלפל/מלח לפי הטעם. ניתן להוסיף גם פלפל ושום.

כעת לאחר שהגוואקמולי מוכן נגלגל אותו בתוך הטורטיה, בתאבון!

הירקות לגוואקמולי
הגוואקמולי מוכן
לפני הגלגול
הטורטיה מוכנה

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*