פרסומת

כבישת זיתים ביתית

בכל שנה לקראת ספטמבר, עצי הזית בשכונה מתמלאים בזיתים גדולים ובשרניים.
זה הזמן לצאת החוצה עם שקיות גדולות ולקטוף זיתים, או אם אתם מאלו שמתעצלים לקטוף – בעונה זו אפשר גם לקנות זיתים לא כבושים ברוב השווקים ולהכין לבד בבית.
איך יודעים שניתן לקטוף את הזיתים? – צבעם על העץ יהיה ירוק מעט כהה, חלקם אפילו יהיו בגוון סגול בהיר. הזייתים יהיו בשרניים וכאשר תמעכו אותם ביד תרגישו שקליפתם שמנונית
לאחר קצת יותר מחודש של כבישה, ייצאו לכם זיתים בייתיים מעולים.

מצרכים

  • קילו זיתים
  • 50 גרם מלח
  • לימון חתוך לקוביות
  • פלפל חריף
  • שלוש שיני שום
  • חצי כוס שמן זית
  • מיכל זכוכית בעל מכסה אטום לחמצן

אופן ההכנה

  1. ממיינים ושוטפים את הזיתים, זורקים את הזיתים הרקובים/פגומים.
  2. מנקים היטב את כלי הזכוכית, אם נעשה בו שימוש בעבר מומלץ לעקר אותו (מחממים תנור ל-120 מעלות, לאחר שהוא מגיע לטמפ' מכבים אותו ומכניסים את הכלי לחצי שעה)
  3. מניחים את הזיתים על מגבת נקייה ודופקים אותם בעזרת פטיש שניצלים. אם אין לכם פטיש, ניתן לחרוץ כל זית בעזרת סכין חד.
    מומלץ לבצע פעולה זו על מנת שתמיסת המלח תחלחל לתוך בשר הזית, פעולה זו תקצר את תהליך הכבישה באופן משמעותי.
  4. מכניסים את הזיתים לכלי וממלאים במים
  5. משאירים את הזיתים במים למשך שבוע, בכל יום מסננים את המים וממלאים במים חדשים. זאת על מנת להוציא את המרירות מהזיתים.
  6. לאחר שבוע, מסננים את המים בפעם האחרונה, מוסיפים לצנצנת את השום, הלימון, הפלפל והמלח. ממלאים שוב מים ויוצקים שכבה עליונה של שמן זית.
    שכבת השמן תמנע התפתחות של עובש וחיידקים. מערבבים היטב את התמיסה בזיתים שהמלח יתערבב באופן בתמיסת המים.
  7. משאירים לחודש במקום מואר (לא בשמש ישירה). בכל שבוע מערבבים את הצנצנת, מבלי לפתוח אותה על מנת שתמיסת המלח תהיה אחידה.
    חשוב – לא לפתוח את הצנצנת במשך חודש, אחרת האוויר יהרוס את תהליך הכבישה.

בתאבון!

הזיתים לפני ההכנה
לפני ההשרייה במים

תגובה אחת למאמר כבישת זיתים ביתית

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*