פרסומת

כנאפה ערבי

מתכון מהיר ופשוט להכנת כנאפה

מצרכים

לבסיס הגבינה

  • חבילה של גבינת ריקוטה (250 גר)
  • חבילה של גבינת פרומעז (200 גר)
  • שתי כפות סוכר חום כהה

לרוטב

  • 3/4 כוס מים פושרים
  • חצי כוס סוכר בהיר
  • שתי כפיות מי ורדים

לכנאפה

  • 300 גר שערות קדאיף מוכנות
  • 140 גר חמאה
  • 4 כפות סוכר חום

אופן ההכנה

  1. מכינים את הגבינה: מקציפים במהירות בינונית את הגבינות והסוכר החום עד שמתקבלת תערובת אחידה ונתולת גושים.
    מניחים את התערובת בצד שתגיע לטמפ' החדר
  2. מכינים את מי הסוכר: ממיסים בסיר קטן את המים הסוכר ומי הורדים, מניחים בצד לצינון.
  3. מכינים את הכנאפה: ממיסים על אש נמוכה 70 גר' חמאה עם שתי כפות סוכר חום כהה. לאחר שהחמאה והסוכר נמסו, מוסיפים חצי משערות הקדאיף (150 גר'). מהדקים את השערות במחבת ומורחים את תערובת הגבינה.
  4. מכסים את תערובת הגבינה בשערות הקדאיף שנותרו ומגביהים את האש. ממשכים לטגן במשך 5 דקות על להבה בינונית.
  5. הופכים על צלחת את הכנאפה החצי מטוגן.
  6. ממיסים במחברת את שארית החמאה והסוכר, לאחר שזה נמס, הופכים את הכנאפה כך שצידו הלא מטוגן יהיה כלפי תחתית המחבת.
  7. מטגנים על אש גבוהה במשך 4 דקות.
  8. הופכים לצלחת ושופכים מיד את מי הסוכר.

בתאבון!

IMAG0438

 

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*