פרסומת

לזניה איטלקית אמיתית

במדריך זה נסביר לכם כיצד להכין לזניה איטלקית מהירה ופשוטה להכנה.
הלזניה כוללת שלושה מילויים שונים בשלושה צבעים שונים, זאת בנוסף לגבינה המסורתית.
שלושת המילויים הם בהתאם לצבעי הדגל האיטלקי כמובן:

  • אדום – רוטב עגבניות איכותי
  • ירוק – תערובת תרד
  • לבד – רוטב בשמל עשיר

מצרכים

  • חבילת דפי לזניה מוכנים לאפיה
  • חבילת עלי תרד שטופים
  • בצל קטן אחד
  • שתי עגבניות בשלות וקלופות
  • קופסא של רסק עגבניות איכותי (250 גרם)
  • חצי כוס שמן זית
  • 500 גרם גבינת עמק מגוררת
  • כוס חלב
  • חצי כוס מים
  • כף קמח
  • 100 גרם חמרה מלוחה
  • מלח ופלפל

הכנת התרד

שוטפים ומנקים את עלי התרד ביסודיות, מטגנים בצל בשש כפות שמן זית איכותי.
לאחר שהבצל התחיל להזהיב, מוסיפים את עלי התרד. מטגנים כשמונה דקות תוך כדי ערבוב.
משאירים בצד למספר דקות שהתערובת תתקרר.

הכנת רוטב העגבניות

חותכים את העגבניות המקולפות לחתיכות קטנות. מטגנים עם חמש כפות שמן זית כרבע שעה עד שתערובת העגבניות מקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים את רסע העגבניות וחצי כוס מים. מבשלים עשר דקות על להבה נמוכה. מוסיפים מלח לפי הטעם.

הכנת רוטב הבשמל

ממיסים כף קמח בשתי כפות מהחלב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מבשלים על אש נמוכה את תערובת הקמח עם החמרה והחלב. כאשר התערובת מתחילה להסמיך – מורידים מהאש ומוסיפים מלח ופלפל.

הכנת הלזניה

מסדרים שכבות-שכבות מדפי הלזניה, התרד, רוטב הבשמל, העגבניות והמוצרלה.
מומלץ להכין בין שלוש לשש שכבות. כאשר השכבה העליונה ביותר מכוסה בגבינה.

אופים על חום ביניוני (180 מעלות) כ-45 דקות.
לאחר שהלזניה אפויה, מניחים אותה 7 דקות בצד שתתיצב לפני ההגשה.

הוספת התרד
שכבה עליונה
בשכבה העליונה נסדר רוטב עגבניות ומעליו גבינה
רוטב הבשמל

בתאבון!

 

 

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*