פרסומת

לחם בירה אגוזים וזיתים

מתכון פשוט ביותר להכנת לחם בירה ביתי.
התחילו בהכנה שלוש שעות מראש על מנת לאפשר ללחם לתפוח זמן רב.

מצרכים

  • חצי ליטר בירה
  • 700 גרם קמח תופח
  • 25 גרם שמרים טריים (חצי שקית)
  • שתי כפות מלח
  • כף סוכר
  • כוס זיתים מגולענים וחתוכים
  • כוס אגוזי מלך חצויים
  • שלושה גבעולי טימין לתיבול
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה

  1. מערבבים מעט בירה עם שתי כפות קמח, כף סוכר והשמרים. מניחים 20 דקות שהתערובת תבעבע
  2. מוסיפים את שארית הקמח והבירה, לשים לבצק אחיד.
  3. מניחים בקערה, עוטפים בנייר נצמד ומניחים לשעה שהבצק יכפיל את נפחו.
  4. לאחר שעה מוסיפים את המלח, הזיתים והאגוזים, לשים לתערובת אחידה.
  5. מניחים בתבנית האפיה משומנת, מניילנים אותה ומניחים להתפחה נוספת של חצי שעה
  6. משמנים את הבצק בשמן זית, שמים את גבעולי הטימין לקישוט
  7. אופים בטמפ בינונית (180 מעלות) כשעה.

בתאבון

 

הלחם לפני האפיה:

IMAG0543

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*