פרסומת

לחם יוגורט – בזלמה

זהו מתכון סופר מהיר ללחם יוגורט טורקי (בזלמה). הלחם מזכיר בצורתו פיתות פשוטות אך הוא יותר רך ויותר אוורירי בזכות תוספת היוגורט.

מומלץ לאכול את לחם הבזלמה כאשר הוא חם עם גבינת לבנה עשירה.

מצרכים


  • 11 גרם (4 כפיות או 1 שקית קטנה) שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 2/3 עד 1/4 1 כוסות מים פושרים
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 4 כוסות (600 גרם) קמח
  • 1 כף שמן זית
  • 200 גרם יוגורט יווני (יוגורט סמיך ועשיר)
  • שמן זית להברשת הלחמים
  • אפשרות: קימל, זרעי שומר או שומשום לזרייה על הלחמים

מה עושים?


  1. שמים בקערית את השמרים, הסוכר ו-1/4 כוס מהמים. מערבבים קלות, עד שהשמרים נמסים. מניחים בצד במקום חמים וללא רוח וממתינים 15-10 דקות, עד שהשמרים תוססים ונוצרות בועות על פני הבלילה (אם השמרים לא תוססים, סימן שהם לא טובים).
  2. שמים את המלח בקערה גדולה ומנפים מעליו את הקמח. יוצרים גומה במרכז הקמח ויוצקים לתוכה את תערובת השמרים, שמן הזית והיוגורט. מתחילים לערבב בידיים, ומוסיפים בהדרגה מים פושרים, לפי הצורך: הבצק צריך להתאחד ולהיות רך, אך לא דביק מדי – ולכן היזהרו עם המים והוסיפו אותם לאט לאט.
  3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים עוד 10-5 דקות. כדי לבדוק אם לשתם מספיק נועצים אצבע בתוך הבצק – אם השקע שיצרתם נסגר מיד (הבצק "חוזר"), סימן שהבצק מוכן. מכסים את הבצק בשקית ניילון או במגבת רטובה ומשהים למנוחה כ-15 דקות.
  4. מחלקים את הבצק ל- 6 חלקים שווים.
  5. מקמחים קלות את משטח העבודה ומניחים עליו כדור בצק. מרדדים את הכדור בעזרת מערוך או משטחים בידיים לעיגול בעובי של כ-1 ס"מ או קצת יותר.
  6. מחממים היטב מחבת בינונית ומכינים בצד קערית עם מעט שמן זית ומברשת.
  7. משמנים את המחבת החמה בשמן ומניחים בה את עיגול הבצק. מברישים היטב את הצד העליון של העיגול, ואם רוצים מפזרים מעט זרעי שומר, קימל או שומשום.
  8. כשמתחילות להיווצר בועות על חלקו העליון של הלחם והוא מזהיב מצדו התחתון, הופכים אותו וקולים שוב עד שהוא זהוב-שחום גם בצד השני. מעבירים את הלחם המוכן לצלחת ומכסים במגבת.
  9. מכינים באותו אופן את כדורי הבצק הנותרים.
  10. מגישים עם לבנה ביתית, שמן זית עם מעט זרעי עגבניות, צזיקי או כל מטבל אחר לטעמכם.

הכנת לבנה


  1. מערבבים בקערה ליטר יוגורט בקר טרי, גביע שמנת חמוצה וכף מלח.
  2. מכניסים את תערובת היוגורט לבד גס (טיטול) ותולים על הברז למשך 10 שעות.
  3. מוציאים מהטיטול מוסיפים שלוש כפות שמן זית ומעט זעתר. שומרים בקופסא אטומה

shav48

המתכון המקורי מאתר Xnet

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*