פרסומת

מאפינס שוקולד

מדריך מהיר למאפינס שוקולד חם.

ההכנה מהירה והתוצאה טעימה. המאפינס לא מתוק יותר מדי, המתכון מספיק ל12 מאפינס. ניתן להכין כמות כפולה.

 

שלב ראשון – מצרכים


מצרכים להכנת המאפיס:

  1. כוס וחצי קמח
  2. 2/3 כוס סוכר
  3. חצי כוס קקאו ממותק (אבקת שוקו)
  4. 3 כפיות אבקת אפיה
  5. קורט מלח
  6. 50 גרם חמאה מומסת
  7. 3/4 כוס חלב
  8. 2 ביצים
  9. כפית תמצית וניל

לרוטב שוקולד:

  1. חבילת שוקולד מריר
  2. חצי קרטון שמנת מתוקה
  3. 50 גרם חמאה

 

שלב שני – הכנת בלילת המאפינס


תחילה מחממים את התנור לחום בינוני.

מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, קקאו, אבקת אפייה ומלח.

בקערה נפרדת טורפים את הביצים, מוסיפים את החלב, תמצית הוניל והחמאה.

מוסיפים את החומרים הרטובים אל היבשים ומערבבים עד לתערובת אחידה (לא לערבב יותר מדי)

הבלילה מוכנה

 

שלב שלישי – אפייה


כעת משמנים את תבניות המאפינס וממלאים כל אחת כ2/3 מגובהה.

אופים כ15 דקות על חום בינוני.

לאחר האפיה מוציאים מהתנור ומניחים לקירור של כמה דקות.

IMG_1024

 

שלב רביעי – ציפוי


כעת ממיסים בסיר קטן על אש נמוכה את השוקולד המריר, השמנת המתוקה והחמאה.

לאחר שהכול נמס. ממניתים חמש דקות להתקררות ושופכים בעזרת כף על כל מאפינס.

משאירים את המאפינס לכמה דקות כדי שהציפוי יספג ואוכלים!

בתאבון

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*