פרסומת

מוקפץ סיני

במדריך זה נכין מוקפץ סיני שעשוי מהמון סוגי ירקות…. 

כרוב, גמבה, פטריות, קישואים, נבטים, בצל, גזר ועוד ועוד ועוד……..

שלב ראשון – רכיבים


וודואו שיש לכם את כל הרכיבים (או חלק) – אם אתם רוצים לוותר על אחד מהירקות תוכלו…… אפשר להוסיף כל ירק שאתם רוצים (רק כאלה שניתן להקפיץ כמובן)

  1. – קישואים
  2. -פטריות יער
  3. – פלפלים (גמבות)
  4. – גזר
  5. -נבטים
  6. -כרוב
  7. -בצל
  8. – שום
  9. –שמן זית
  10. –שמן שומשום (לא חובה)
  11. –חזה עוף (שניצל)
  12. –רוטב סויה/רוטב סיני אחר

מחבת גדולה

שלב שני – חיתוך הירקות


תחילה נחתוך את כל הירקות לרצועות דקות…

את הפטריות נכניס לקערב ומים ונשטוף טוב טוב …. עד שהמים יקבלו את כל הטינופת והאדמה שעל הפטריות.

את הגזר נחתוך בזהירות עם סכין חדה…. כך גם את הקישורים. הבצל והגמבות.

את השום נחתוך לפרוסות דקות…..

שלב שלישי – הקפצת הירקות


את הירקות נכניס למחבת לפי סדר מסוים -> משך זמן הבישול של כל אחד מהם…

קודם נוסיף שמן זית למחבת (הרבה) …. נמתין שהוא ירתח לגמרי ונוסיף את הגזר ואת הגמבות..

נקפיץ את הירקות ולאחר 7 דקות נוסיף את הבצל והשום.

נקפיץ עוד חמש דקות ונוסיף לפי הסדר את הקישורים, הכרוב, הפטריות החזה עוף (שניצל) ואת הנבטים….

נוסיף קצת שמן שומשום, שמן סויה, פלפל שחור ומלח ונקפיץ הכול ביחד עוד כמה דקות…

בתאבון!

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*