פרסומת

ממרח נוטלה תוצרת בית

תמיד רציתם לדעת כיצד להכין בבית ממרח נוטלה אמיתי? המתכון הבא כלכך פשוט להכנה. התוצאה זהה כמעט לחלוטין לממרח הנוטלה האמיתי. לדעתי התוצאה מוצלחת אפילו יותר מהממרח המקורי, מה גם שהיא טרייה יותר וללא חומרים משמרים ושטויות אחרות שדוחפים לנוטלה המקורית.

אז מה צריך?

  1. שתי כוסות אגוזי לוז טריים
  2. כוס אבקת סוכר (מומלץ להשתמש באבקת סוכר חום).
  3. 1/3 כוס שמן קנולה או שמן אגוזים
  4. 1/3 כוס אבקת קקאו איכותית
  5. 1/2 כפית מלח
  6. 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  2. מפזרים את אגוזי הלוז על תבנית התנור (בשכבה אחת)
  3. קולים את אגוזי הלוז כ-12 דקות עד להזהבה
  4. מוציאים את אגוזי הלוז מהתנור, משפשפים אותם בתוך מגבת יבשה על מנת להסיר את הקליפה
  5. טוחנים במעבד מזון את אגוזי הלוז, אבקת הסוכר, הקקאו והמלח עד שמתקבלת עיסה חלקה ככל הניתן.
  6. מוסיפים את תמצית הוניל ואת השמן (בהדרגה).
  7. ממשיכים לטחון עד למרקם הרצוי, אם העיסה יבשה מדי – מוסיפים עוד כף שמן.
  8. מכניסים למקרר למשך שלוש שעות, הממרח ייתקשה מעט.

הערות והמלצות

  • את הממרח מומלץ לשמור עד חודש בקירור
  • אם אתם ממש רוצים להתפנק אפשר להחליף את אגוזי הלוז באגוזי מקדמיה
  • על מנת לקבל ממרח חלק לגמרי, טחנו את האגוזים במטחנה עדינה ביותר או במטחנת קפה

בתאבון!

המצרכים
ממרח הנוטלה מורכב ברובו מקקאו , אבקת סוכר ואגוזי לוז טריים וקלויים
לפני הקלייה
אגוזי הלוז בתבנית התנור, חשוב לפזר את האגוזים בשכבה אחת ולא לערום אותם אחד על גבי השני על מנת שהקלייה תהיה אחידה
לאחר הקלייה
אגוזי הלוז שחומים יותר לאחר הקלייה, הקליפה שלהם סדוקה
הפרדת הקליפה
את הקליפה מפרידים בעזרת מגבת יבשה
האגוזים מוכנים
טחינת הממרח

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*