פרסומת

מקרון קפה ושוקולד לבן

חומרים ל – 60 עוגיות:

  1.  5 חלבונים בטמפרטורת החדר – 175 גרם
  2. 70 גר` (1/3 כוס) סוכר
  3. 380 גר` (3 כוסות + 2 כפות) אבקת סוכר
  4. 250 גר` שקדים טחונים (לאבקה)
  5. 4 כפיות גדושות אבקת נס קפה

למלית:

  1. 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
  2. 200 גר` שוקולד לבן קצוץ
  3.  1כפית אבקת נס קפה

 ההכנה:

  1. מקציפים חלבונים עם סוכר במיקסר במהירות גבוהה כ – 3 דקות, עד לקבלת קצף רך.
  2.  מערבבים בקערה את יתרת החומרים, מנפים לתוך הקצף ומקפלים בעדינות בעזרת מרית.
  3. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר עגול וחלק בקוטר של ס"מ אחד, ומזלפים עיגולים קטנים בקוטר 3 ס"מ על תבניות מרופדות בנייר אפייה. משהים בטמפ` החדר כשעה (כדי לקבל בגמר האפייה קליפה קשיחה ומבריקה. לאחר כשעה נוגעים עם האצבע בעוגייה, ואם האצבע לא נדבקת העוגיות מוכנות לאפייה)
  4.  מחממים תנור ל – 160 מעלות.
  5.  אופים כ – 15 דקות, עד שהעוגיות קשות מבחוץ ורכות מבפנים. מצננים היטב.

למלית

  1. מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד והקפה ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים כ – 3 שעות במקרר. מעבירים לשק זילוף או נעזרים בשתי כפיות.
  2. הופכים מחצית מהעוגיות ומזלפים עליהן מהמלית או מניחים כמות של כ – ½ כפית מהגנאש, מכסים בעוגיות הנותרות ומצמידים בעדינות.
  3. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 5 ימים או במקרר עד 10 ימים.

311938_2390493162340_6371112_n 

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*