פרסומת

מקרון שוקולד ופיסטוק

המקור של העוגיות האלו בצרפת. עוגיות מקרון הן עוגיות ללא קמח חמאה או שמן. עוגיות המקרון כידוע הן אולי העוגיות היקרות בעולם. במאפיות נחשבות עוגיה אחת יכולה להגיע למחיר של על שלוש יורו.

בסיס העוגיות האלו הוא אבקת שקדים (ניתן לקנות בחנויות מתמחות) וקציפת ביצים.

חשוב לעקוב אחר הכמויות ושלבי האפיה במדיוק, שכן טעות קטנה עשויה להרוס לגמרי את העוגיות, לכן לפעמים נהוג לכנות את תהליך הכנת עוגיות המקרון ל-"מדע מדויק".

את העוגיות ניתן לשמור עד שבוע בקירור, בתוך קופסא אטומה.

 

שלב ראשון – הכנת המקרון


  1. 5 חלבונים בטמפרטורת החדר (175 גר` חלבונים, ראו גם הערות)
  2. 70 גר` (1/3 כוס) סוכר
  3. 380 גר` (3 כוסות + 2 כפות) אבקת סוכר
  4. 250 גר` שקדים טחונים (לאבקה)
  5. 4 כפיות קקאו

למלית:

  • 60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
  • 200 גר` שוקולד לבן קצוץ
  • שתי כפיות מחית פיסטוק (ניתן לקנות בחנויות מתמחות)

שלב שני – הכנת המקרון


  1. מקציפים חלבונים עם סוכר במיקסר במהירות גבוהה כ – 3 דקות, עד לקבלת קצף רך.
  2. מערבבים בקערה את יתרת החומרים, מנפים לתוך הקצף ומקפלים בעדינות בעזרת מרית.
  3. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר עגול בקוטר של ס"מ אחד, ומזלפים עיגולים קטנים בקוטר 3 ס"מ על תבניות מרופדות בנייר אפייה. משהים בטמפ` החדר כשעה (כדי לקבל בגמר האפייה קליפה קשיחה ומבריקה. לאחר כשעה נוגעים עם האצבע בעוגייה, ואם האצבע לא נדבקת העוגיות מוכנות לאפייה).
  4. מחממים תנור ל – 160 מעלות.
  5. אופים כ – 15 דקות, עד שהעוגיות קשות מבחוץ ורכות מבפנים. מצננים היטב.

     

     

     

     

    למלית – מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומחית הפיסטוק ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים חצי שעה במקרר. מעבירים לשק זילוף או נעזרים בשתי כפיות.

    הופכים מחצית מהעוגיות ומזלפים עליהן מהמלית או מניחים כמות של כ – ½ כפית מהמלית, מכסים בעוגיות הנותרות ומצמידים בעדינות.

 

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*