פרסומת

סופלה שוקולד חם

סופלה שוקולד הוא אחד הקינוחים האהובים עלי.

לא תאמינו עד כמה קל להכין את הסופלה הזה. פחות מרבע שעה הכנה ויש לכם סופלה מדהים כמו במסעדות הכי יוקרתיות.

הטריק בסופלה הוא לדעת מתי להוציא אותו מהתנור, דקה פחות מדי ונשארנו עם ממרח שוקולד, דקה יותר וקיבלנו סתם עוגת שוקולד יבשה.

עוד חסרון (או אולי ייתרון) הוא שיש לאכול את הסופלה מיד לאחר שהוא יוצא מהתנור, אחרת הוא פשוט נהרס.

שלב ראשון – מצרכים


לסופלה:
300 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה
חצי כוס סוכר (100 גרם)
2 ביצים שלמות + 6 חלמונים
2 כפיות ברנדי (10 מ"ל)
חצי כוס קמח (70 גרם)
להחביא בפנים (לא חובה):
8-12 קוביות שוקולד לבן (או מטבעות)
להגשה:
אבקת סוכר
4 כדורי גלידה

שלב שני – הכנת הסופלה


מחממים תנור ל-200 מעלות.
ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל או מעל סיר אדים.
בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלמונים וברנדי.
מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. מעבירים את כל תערובת הביצים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות ומבטיח שהביצים לא ייקרשו במגע עם השוקולד החם).
מוסיפים קמח וטורפים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.
מוזגים את התערובת לכלים, עד 3/4 גובה הדפנות. מטביעים במרכז כל כלי 2-3 קוביות שוקולד לבן.
אופים כ-20 דקות, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין נוזלי.
מוציאים מהתנור ומגישים מיד (לא שוכחים להזהיר את האורחים שהכלים לוהטים). מומלץ לקשט עם אבקת סוכר מלמעלה ולהגיש עם כדור גלידה (עדיף להניח את הגלידה בקערית נפרדת ולא מעל העוגה החמה, שלא תימס מהר מדי).

בתאבון!

לפני האפיה
הסופלה מוכן
בכל סופלה החבאנו קוביית שוקולד
הסופלה מוכן
חשוב להוציא את הסופלה מהתנור לאחר 20 דקות על מנת שהמרכז יישאר במרקם של פודינג

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*