פרסומת

עוגיות אלפחורס ארגנטינאיות

עוגיות האלפחורס הן עוגיות ארגנטינאיות רכות שנמסות בפה.

את האלפחורס מכינים במילוי ריבת החלב המקורי, ניתן להכין אותו גם במילויים שונים: נוגט, שוקולד, חלבה וכ'ו.

המתכון המקורי נלקח מאתר מאקו

שלב ראשון – מצרכים


  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 500 גרם קורנפלור
  • 1 כוס קמח
  • ריבת חלב / שוקולד
  • 1/2 שקית קוקוס לציפוי
  • 200 גרם חמאה

שלב שני- ההכנה


  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. מקציפים במיקסר סוכר וחמאה, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומקציפים היטב. מוסיפים סוכר וניל ואבקת אפיה ומקציפים עוד קצת עד לאחידות התערובת.
  3. מוסיפים קורנפלור בהדרגה לתערובת תוך הקצפה, עד שכל הקורנפלור נבלע ומתקבל בצק דביק. מנפים מעל קמח ושוב מקציפים רק עד שנבלע ומתקבל בצק דביק.
  4. אוספים את הבצק לכדור ומניחים על משטח מקומח. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ. יוצרים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ, בעזרת כוס קטנה. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים במשך 7-10 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ונשארות בהירות (שלא יזהיבו) מתחילים את האפייה בשליש התחתון של התנור ואם צריך מעלים לאמצע התנור. מצננים לחלוטין.
  6. כל זוג עוגיות ממלאים בנדיבות בריבת חלב ומגלגלים את השוליים בקוקוס. שומרים בקופסה סגורה עד שבוע.
  7. בתאבון!!
כל המצרכים
העוגיות לפני האפיה
חשוב לקרוץ את העוגיות כך שכולן יהיו בגודל אחיד ולהשאיר מרווח בין אחת לשנייה
לאחר האפיה
חשוב להוציא את העוגיות מהתנור לפני שהן משחימות
האלפחורס מוכן
אלפחורס במילוי שוקולד וריבת חלב

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*