פרסומת

עוגת אורנגלושקה

במדריך זה נלמד כיצד להכין עוגת אורנגלושקה מקורית עם טוויסט ישראלי

אורנגלושקה היא עוגת שושנים הונגרית. העוגה עשויה מבצג שמרים ממוצא בשוקולד ומצופה בתערובת של אגוזים וסוכר. את העוגה למדתי להכין בבית מאפה הונגרי בו עבדתי שנתיים. העוגה הזו הייתה אחת העוגות המבוקשות במאפייה, כל סוף שבוע הכנו עשרות עוגות כאלו. לא היה לקוח אחד שקנה עוגה כזו מבלי לחזור ולקנות עוד אחת.

גם אני לא עמדתי בפיתוי, זו הפעם השלישית שאני מכין את העושה הזו בבית, שעה-שעתיים לאחר שהיא יוצאת מהתנור התבנית הריקה עם הפירורים עושה את דרכה אל המדיח.

אז מהו הטוויסט הישראלי עליו דיברתי? – העוגה המקורית עשויה מבצק ממולא שוקולד, אני החלפתי חצי מכמות השוקולד בממרח חלבה. כך שחצי מהפרחים ממוצאים בשוקולד והחצי האחר בחלווה. גם קרם נוגט (קרם אגוזים) יהיה מצויין לעוגה הזו.

ההבדל בין העוגה הזו לעוגות שושנים אחרות הוא המילוי העשיר שלה. העוגה ממולאת בשוקולד, אגוזים והרבה חמאה. את העוגה ניתן לשמור בקירור למשך שלושה ימים, לחמם שתי דקות בתנור לפני ההגשה.

 

שלב ראשון – הכנת הבצק


כדי להתחיל בהכנת העוגה יש להכין בצק שמרים בסיסי.

מצרכים:

  1. קילו קמח
  2. 650 מ"ל מים
  3. 20 גרם שמרים טריים
  4. כפית מלח
  5. כף סוכר
  • מערבבים את החומרים היבשים ואליהם מוסיפים את המים בהדרגה.
  • לאחר שהבצק רק ואחיד מעבירים אותו לקערה ומכסים במגבת/ניילון נצמד
  • מתפיחים במקום חמים במשך שעה וחצי
  • לאחר שעה וחצי מחלקים את הבצק לכדורים בגודל אגרוף (כמו בתמונה)

 

שלב שני – הכנת נחשי בצק


לאחר שקיבלנו כדורי בצק. נהפוך אותם לשושנים.

  • נרדד כל כדור למלבן רחב בעובי חצי סנטימטר. חשוב לקמח את משטח העבודה ואת הבצק כדי למנוע הדבקות.
  • לאחר שקיבלנו מלבן רחב, נמרח על הבצק את המילוי הרצוי, שוקולד, חלבה, נוגט או כל מילוי אחר שתבחרו.
  • חשוב למרוח שכבה אחידה על גבי כל הבצק, כולל השוליים, אחרת השושנים יצאו יבשות.
  • לאחר מכן, נגלגל את המלבן לנחש ארוך, חשוב למתוח את הבצק בזמן הגלגול כך שלא ישארו חללים יעם אוויר בתוך הנחש.
  • לאחר שקיבלנו נחשים, נמיס 200 גרם חמאה במיקרו, על כל נחש כזה נמרח שכבה נדיבה של חמאה (בעזרת מברשת). את הנחשים נסדר על תבנית רחבה ללא שוליים. את התבנית נכניס למקרר למשך חצי שעה.
  • לאחר חצי שעה נוציא את התבנית, נהפוך את הנחשים ונמרח אותם בחמאה גם מצידם השני.
  • נחזיר למקרר לחצי שעה נוספות.

321941_10200324063164809_1035652420_o

שלב שלישי – הכנת השושנים


כעת נגלגל את השושנים.

  • נכין את תערובת האגוזים: כוס אגוזים קצוצים דק, כוס סוכר, שתי כפיות סוכר וניל
  • נחתוך כל נחש לשמונה חתיכות שוות (כל חתיכה באורך של שניים-שלוש סנטימטר).
  • כל חתיכה כזו נגלגל בידיים לכדור (כן זה מלכלך) את הכזור נזרוק לקערה ובה תערובת הסוכר והאגוזים. לאחר כמה גלגולים בקערה, הכדור יהיה מצופה באגוזים (התערובת נדבקת לציפוי החמאה).
  • את כל הכדורים האלו נסדר בתבנית עוגה גדולה, חשוב לצופף ככל הניתן את הכדורים בתבנית.
  • לאחר שכל הכדורים מסודרים בתבנית, נפזר מעל את שארית תערובת הסוכר והאגוזים ונהדק את הכדורים כך שכולם יהיו באותו גובה [משטחים עם היד את הכדורים כך שגובה העוגה יהיה אחיד]
  • אם נשארו לכם כדורים אפשר להכניס אותם לתבנית מאפינס ולהכין אורנגלושקות קטנות.
  • לפני האפיה מתפיחים את העוגות במשך שעתיים

740705_10200324060604745_2013056951_o

שלב רביעי – אפיית העוגות


  • אחרי שעתיים של התפחה אפשר להתחיל לאפות את העוגות. מכוונים תנור לחום בינוני 180 מעלות ואופים את העוגה עד שהחלק העליון שלה זהוב (בסביבות 30 דקות).
  • בינתיים מכינים מי סוכר, ממיסים כוס סוכר עם 3/4 כוס מים.
  • לאחר שהעוגה מוכנה מוציאים אותה מהתנור ומפזרים עליה את מי הסוכר (כאשר היא עדיין רותחת).
  • לאחר מכן נותנים לעושה חצי שעה להתייצב בטמפרטורת החדר. אל תתפתו לטעום ממנה לפני

בתאבון

735626_10200324059404715_603372270_o 162807_1822900492878_7098228_n

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*