פרסומת

עוגת שוקוזים

עוגת שוקולד ואגוזים עשירה ונמוכה. למתכון כשר לפסח/אוכלי גלוטן, אפשר להכין את העוגה גם ללא פירורי הלחם.

מצרכים

  • 200 גרם חמאה רכה
  • כוס סוכר
  • 6 ביצים (להפריד חלמונים וחלבונים)
  • שלוש כפות ברנדי
  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 2 כפות פירורי לחם
  • כפית אבקת אפיה
  • חצי כוס אגוזים קצוצים

לקרם

  • מיכל שמנת מתוקה להקצפה
  • שלוש כפות אבקת סוכר
  • כף נס קפה

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את החמאה, חצי כוס סוכר שישה חלמונים ושלוש כפות ברנדי לתערובת אחידה וקרמית
  2. ממיסים במירקו/בן מרי את השקולד ומוסיפים לקערה תוך כדי ערבוב.
  3. מקציפים שישה חלבונים מוסיפים את הסוכר בהדרגתיות עד שמתקבל קצב יציב. מוסיפים לקערה עם הקרם בתנועות קיפול הדרגתיות
  4. מערבבים שתי כפות פירורי לחם, כפית אבקת אפייה ואת האגוזים הקצוצים. מערבבים עם תערובת העוגה
  5. אופים כחצי שעה בחום בינוני
  6. לאחר שהעוגה התקררה, מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר והקפה. מצפים את העוגה ומניחים במקרר לשעה.
  7. בתאבון!

 

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*