פרסומת

עוגת שוקולד ומרנג אגוזי לוז

עוגת שוקולד ומרנג אגוזי לוז – לתבנית עגולה בגודל 24

לעוגת השוקולד

  1. 150 גר' חמאה רכה
  2. 3/4 כוס (150 גר') סוכר חום בהיר
  3. 6 ביצים גדולות מופרדות
  4. 350 גר' שוקולד מריר (רצוי בעל 56% מוצקי קקאו)
  5. 1.5 כפות אבקת קפה נמס (אפשר להמיר בכפית תמצית וניל למי שלא אוהב קפה)
  6. 1.5 כפות רום (המשקה, לא התמצית)
  7. קורט מלח

למרנג

  1. 120 גר' שוקולד מריר קצוץ גס
  2. 1 כוס (120 גר') אגוזי לוז
  3. 1 כף קורנפלור
  4. 4 חלבונים גדולים
  5. 3/4 כוס (150 גר') סוכר

לקליית וקילוף האגוזים

מחממים תנור ל – 175 מעלות. מניחים את האגוזים בתבנית מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת. קולים בתנור למשך כ – 10 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומיד מעבירים למגבת מטבח נקייה. סוגרים את האגוזים במגבת, ובעזרת הידיים משפשפים במרץ את האגוזים עד להסרה של הקליפה הדקיקה. מעבירים לקערית קטנה ומצננים.

להכנת העוגה

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות. מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום וממסים במיקרוגל (או על גבי בן מארי). מומלץ לחמם מספר שניות, להוציא ולערבב היטב ולחזור על הפעולה הזו עד להמסה מלאה של השוקולד.  מצננים מעט.

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד את החמאה והסוכר. מוסיפים את החלמונים, אחד אחר השני ומערבלים היטב לאחר כל הוספה עד להטמעה מלאה. מוסיפים את השוקולד המומס, אבקת הקפה הנמס, הרום והמלח וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת חלקה. מעבירים את הבלילה לקערה אחרת ושוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר. מניחים בקערה את החלבונים ומקציפים עד לקבלת קצף רך (כ – 2 דקות הקצפה). מקפלים כ – 1/4 מכמות הקצף לתוך בלילת השוקולד, ומוסיפים בתנועות קיפול את יתרת הקצף. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ומיישרים את חלקה העליון. אופים כ – 25 דקות.

להכנת המרנג

קוצצים את האגוזים הקלויים והקלופים. קוצצים גם את השוקולד. מערבבים היטב את השוקולד הקצוץ והאגוזים יחד עם הקורנפלור.

בקערת המיקסר מניחים את החלבונים ומתחילים להקציף. ברגע שנוצר קצף מוסיפים באיטיות ובדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק ונוקשה (כ – 8 דקות הקצפה). מקפלים את תערובת האגוזים והשוקולד לתוך הקצף. מוציאים את שכבת הבסיס מהתנור ומצננים מעט. העוגה תרד קצת בגובה, וזה בסדר. בעזרת מרית או ספטולה מצפים את עוגת השוקולד במרנג ואופים עוד כ – 30 דקות נוספות עד שהמרנג מזהיב קלות. מוציאים מהתנור ומצננים כ – 10 דקות. מעבירים סכין חדה בין דפנות העוגה ומשחררים את הקפיץ. ממתינים כ – 30 דקות לפניי שפורסים את העוגה. העוגה נשמרת היטב בקירור כיומיים- שלושה

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*