פרסומת

לחמניות באו ממולאות בקר

מעיין שידרוג למתכון הדים-סאם הכל-כך מוכר. הלחמניות עשויות מבצק דומה לדים-סאם, אליו הוספנו מעט שמרים. התוצאה היא בצק רך ואוורירי שסופג את כל הלחות מהאדים בו הוא מבושל.

המילוי המקורי כולל שרימפס ופירות ים שונים. במתכון הזה החלטתי להכין מילוי מבשר בקשר, מה שהופך את הכול לכשר.

אל תיבהלו מהמראה האשכנזי שלהן.

למרות שהלחמניות האלו נראות חסרות כל צבע, המילוי העסיסי והבצק האוורירי נותן להן טעם מדהים!

שלב ראשון – הכנת הבצק


(המתכון המקורי נלקח מאתר Ynet)

המרכיבים (ל-12 יחידות): 

לבצק:

  1. 1/2 2 כוסות קמח רגיל
  2. 3/4 כוס מים פושרים
  3. 1 כף סוכר
  4. 1 כף שמן צמחי כלשהו (לא שמן זית)
  5. 1 כפית שמרים יבשים
  • מכינים את הבצק: בקערה מערבבים קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים שמן ומים ולשים עד שהבצק נאסף ואינו יבש או רטוב מדי (אם הבצק יבש מדי אפשר להוסיף כף מים וללוש שוב וכן הלאה עד שנאסף לגוש). משנאסף הבצק לגוש לשים אותו 5-7 דקות עד שהוא הופך רך, גמיש וחלק. מניחים את כדור הבצק בקערה גדולה. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפוח בטמפרטורת החדר במשך כשעה וחצי. בינתיים מכינים את המילוי (מתכונים בהמשך).
הבצק לפני ההתחפה
לאחר ההתפחה
הבצק נהיה אוורירי ומכפיל את נפחו
כדורי הבצק
מחלקים את הבצק ל-12 כדורים שווים

שלב שני – הכנת הלחמניות


  •  מחלקים את הבצק שתפח ל-12 כדורים שווים בגודלם, עגולים וחלקים.
  • בעזרת מערוך מרדדים כל כדור לעיגול שקוטרו בערך 6 ס"מ. הבצק צריך להיות עבה יחסית (לא פחות מחצי ס"מ עובי).
  • מחזיקים את עיגול הבצק בכף היד. מניחים במרכזו כף גדושה מהמילוי שבחרתם. אוספים את שולי הבצק כלפי מעלה, כך שהוא נראה כמו שקיק קטן. אל תחששו למתוח בעדינות את הבצק על מנת שיעטוף היטב את כל המילוי, הוא גמיש וימתח בשמחה. מסובבים את קצות הבצק עד שנוצר מין קשר קטן מעל השקיק. מהדקים את בסיס הקשר בעזרת האצבעות ותולשים את שארית הבצק. בכך מבטיחים סגירה מלאה של לחמניית הבאו.
  • מניחים את הלחמניות הממולאות להתפחה נוספת של 15 דקות. מכסים אותן במגבת מטבח נקייה ולחה כדי שלא יתייבשו.
  • בינתיים גוזרים ריבועים או עיגולים קטנים של נייר אפייה (קוטר או צלע באורך 5 ס"מ יספיקו) ומרפדים בהם את מסננת האידוי. ניתן להשתמש גם בעלי כרוב בתור ריפוד לכלי האידוי
  • מניחים כל לחמניית באו על ריבוע או עיגול של נייר אפייה כשהצד של הסגירה כלפי מטה. זה ישמור עליהם מפני הידבקות לסלסלה. חשוב לרווח בין הלחמניות כדי שיוכלו לתפוח בנחת.
  • מניחים את סלסלת האידוי מעל סיר עם מים מבעבעים שאינם נוגעים בתחתיתה ומכסים אותה. מאדים 12-14 דקות או עד שהלחמניות לבנות, מבריקות ותפוחות. אפשר לבדוק אחת על מנת לוודא שהבצק אכן מאודה גם בפנים.
  • מגישים חם עם קערית של סויה ומה שאוהבים לטבילה

הכנת המילוי:

  • שתי פטריות פורטבלו גדולות
  • חצי בצל
  • חצי קילוי בשר בקר טחון
  • שלוש כפות שמן

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצל והפטריות ומטגנים בשמן במשך חמש דקות.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך שבע דקות כדי שלא יווצרו גושים בבשר.
  3. מניחים בצד לצינון במשך רבע שעה לפחות.
הכנת המילוי
מילוי כדורי הבצק
ריפוד כלי האידוי
חשוב לרפד את כלי האידוי על מנת שכדורי הבצד לא ידבקו לעץ
לאחר האידוי
כדורי הבצק תפחו בזמן האידוי
הבאו - מוכן

בתאבון

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*