פרסומת

פוקצ'ת פלפלים ענקית

במדריך זה נכין פוקצ'ת פלפלים גדולה. את הפוקצ'ה יכולים לאכול בין שמונה לעשרה אנשים.

את הפוק'צה מומלץ להכין עד שעה וחצי לפני ההגשה.

שלב ראשון – המצרכים


  • -החומרים הדרושים:
  • -50 גרם שמרים (שקית)
  • -3/4 ליטר מים פושרים
  • -קילו קמח
  • -שלוש כפות סוכר
  • -8 כפות שמן זית
  • -כף מלח
  • -שלושה פלפלים (גמבות)
  • -בצל גדול
  • -צמחי תבלין (זעתר, אורגנו, בזיליקום, קורנית)
  • -מלח גס

 

שלב שני – הכנת הפלפל והבצל


נתחיל מהתוספות לפוקצה.

תחילה נחתוך את הפלפלים לרצועות ונקפיץ אותם עם מעט שמן זית. באותו הזמן נחתוך מהבצל טבעות ונכניס אותן למחבת רק כאשר הפלפלים החלו להתרכך. נוסיף למחבת מעט מצמחי התבלין.

לאחר שהבצל והפלפל כבר רכים ומוכנים נשאיר אותם בצד להתקרר.

טיגון הפלפלים
טבעות הבצל
הוספת תבלינים
מומלץ להוסיף צמחי טבלין טריים: זעתר אורגנו וטימין
התערובת מוכנה
ניתן לכבות את האש כאשר הפלפלים רכים לגמרי

 

 

שלב שלישי – הכנת הבצק


כעת נכין את הבצק.

תחילה נערבב בקערה מעט מים פושרים לא מים קרים! עם כל השמרים עם הסוכר ועם שלוש כפות קמח.

נניח לבלילה להמתין חמש דקות בצד, ניתן יהיה להבחין בבועות שעולות מתסיסת השמרים.

לאחר מכן נוסיף בהדרגה את המלח, שלוש כפות שמן זית, את הקמח ואת שאר המים.

כעת נלוש את הבצק לגוש אחיד.

לאחר הלישה נניח את הגוש בקערה, נכסה אותו במגבת לחה ונתפיח אותו במשך 20 דקות.

תערובת השמרים היבשה
תערובת השמרים
ניתן להבחין בבועות שעולות מהשמרים שתוססים.
תחילת הלישה
הבצק מוכן
גוש הבצק רק ואחיד, ניתן להתפיח בצד במקום חמים ויבש.

שלב רביעי – הכנת הפוקצ'ה


כעת נכין את הפוקצה:

ניקח תבנית גדולה (תבנית שטוחה ללא קצוות) ונכסה אותה בנייר אפייה. נמרח עליו מעט שמן זית עם מברשת.

לאחר שהבצק תפח נלוש אותו שוב ונרדד אותו לצורת התבנית. – עובי הבצק יהיה שניים עד שלוש סנטימטר.

כעת נמרח את הבצק בשמן זית בנדיבות – על מנת שהוא לא יתייבש באפייה, נפזר מעט מלח גס, נפזר את הפלפלים והבצל ולבסוף נפזר גם עשבי תיבול.

כעת נאפה את הבצק בחום של 180 מעלות למשל 15-20 דקות.

רידוד הבצק
בהתחלה מרדדים את הבצק למלבן גדול, חובה להשתמש בתבנית שטוחה וגדולה, אחרת הפוקצ'ה תצא עבה מדי
הוספת הפלפלים
הוספת צמחי תבלין
מומלץ לפזר מעל הפוקצ'ה מעט צמחי תבלין טריים - זעתר אורגנו וטימין

 

שלב אחרון – הפוקצה מוכנה


כעת. לאחר שהפוקצה מוכנה נחתוך אותה לחתיכות גדולות ונגיש חם. בתאבון !

ניתן לשמור את הפוקצ'ה עד חודש במקפיא.

2 תגובות למאמר פוקצ'ת פלפלים ענקית

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*