פרסומת

פיצה מקמח מלא

מתכון פשוט ומהיר להכנת פיצה מושלמת מקמח מלא.
הפיצה בעלת בצק דקיק וקריספי. ורק שבע דקות אפייה בתנור.

מצרכים

לבצק

  1. 250 גרם קמח מלא
  2. 250 גרם קמח לבן
  3. 2 כפיות מלח
  4. חצי שקית/קובייה שמרים טריים (בערך 25 גרם)
  5. 2 כפות שמן זית
  6. 1.5 כוסות מים פושרים

לרוטב

  1. 3 עגבניות גדולות בשלות וקלופות
  2. 250 גרם רסק עגבניות
  3. 2 שיני שום
  4. כפית מלח
  5. שתי כפות שמן זית
  6. כף אורגנו יבש/חמישה עלי בזיליקום
  7. 60 מ"ל מים

תוספות

  1. חבילת גבינת עמק מגוררת לפיצה/גיבנת פרמז'ן לפיצה
  2. תוספות: זיתים/בצל/תירס/פלפל/בולגרית וכ'ו…

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב מראש:

  • חותכים את השום לקוביות קטנות ומטגנים בשמן הזית במשך שתי דקות.
  • חותכים את העגבניות הקלופות ומוסיפים אל השום. מטגנים כעשר דקות עד שהעגבניות מתרככות.
  • מוסיפים את רסק העגבניות, את המים, המלח והתבלינים.
  • מבשלים על אש קטנה למשך 20 דקות עד שמתקבל רוטב חלק ואחיד.

הכנת הפיצה:

  • מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח עם המלח השמרים ושמן הזית
  • מוסיפים מים בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד וחלק  (יתאכן ולא תצתרכו את כל המים – שימו לב)
  • ממשיכים ללוש את הבצק במיקסר במשך עשר דקות עד שמתקבל בצק יציב.
  • משמנים את הבצק במעט שמן זית, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים שעה וחצי להתפחה.
  • לאחר שעה וחצי מחממים את התנור לחום מירבי (לפחות 250 מעלות)
  • מחלקים את הבצק לשני עיגולים, מרדדים כל עיגול לפיצה דקה (פחות מחצי סנטימטר).
  • מפזרים שכבה אחידה ודקה מהרוטב. מפזרים גבינה ותוספות.
  • אופים כ-7 דקות.

בתאבון

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*