פרסומת

פיצה משפחתית

במתכון זה נכין פיצה משפחתית גדולה או שתי פיצות קטנות.

 

שלב ראשון – הכנת הבצק


לבצק:
2 כוסות קמח רגיל מנופה (לא תופח)
2 כפות שמרית (שמרים בשקית)
3 כפות שמן קנולה
קורט מלח
3/4 כוס מים חמים

שמים את כל חומרי הבצק במיקסר ומערבלים בערך 5 דקות במהירות גבוהה.
מכבים את המערבל, מכסים את הקערה במגבת או ניילון נצמד ומניחים לשעה כדי שהשמרים יתפיחו את הבצק.

אחרי ההתפחה מוציאים את הבצק ומרדדים אותו על משטח מקומח. מחלקים לשני כדורים בשביל שתי פיצות קטנות או לכדור אחד בשביל פיצה גדולה.

 

שלב שני – הכנת הרוטב


כעת נכין את הרוטב.

מצרכים לרוטב:

  1. ארבע שיני שום קצוצות
  2. רבע כוס שמן זית
  3. שלושה גבעולי בזיליקום
  4. מלח
  5. שתי קופסאות רסק עגבניות
  6. עגבנייה אחת בשלה חתוכה

תחילה מטגנים את השמן והשום והבזיליקום. לאחר שהשום משחים מוסיפים את העגבנייה החתוכה ומטגנים עוד שתי דקות.

מוסיפים את רסק העגבניות ומטבלים. מוהלים במים עד לסדרגת הסמיכות הרצוייה.

 

שלב שלישי – אפיית הפיצה


כעת , אחרי שרידדנו את הפיצה.

נפזר עליה את הרוטב ולאחר מכן גבינה צהובה מרוגדת.

נאפה על חום בינוני-גבוה (190 מעלות) עד להזהבה.

בתאבון

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*