פרסומת

פלאפל ביתי

להכין פלאפל זה באמת מאד פשוט. שווה לכם לנסות.
בניגוד להכנת חומוס, משימה ממושכת יחסית שגם דורשת מידת מה של מיומנות, להכין פלאפל זה גם קל וגם מהיר ועם מאמץ מינימלי הוא יצא נהדר.

כמובן שכדור פלאפל אחד לא דומה לרעהו. לכל פלאפליה יש את המתכון הסודי שלה, עם תוספות אקזוטיות כאלה ואחרות. גם לכם, אגב, יכול להיות המתכון הסודי שלכם – אחרי שתעשו את זה כמה פעמים תהפוך הכנת הפלאפל לעניין של מה בכך, ותוכלו להתחיל לשפר ולאלתר.

אל תשכחו להכין מראש ערימת פיתות דשנות, טחינה טובה, סלט ירקות, חמוצים ואת שאר התוספות שאתם אוהבים. יש גם מתכון לחומוס, אם אתם רוצים להשקיע בכל זאת. יצא לכם פלאפל טעים כמו שלא אכלתם מעולם – אם לא בפעם הראשונה אז בשלישית.

המתכון נלקח מאתר "חומוס להמונים"

 

שלב ראשון – הכנות ראשונות


תחילה נוודא שיש ברשותנו את כל מרכיבי המתכון.

לאחר שרכשנו את כל הרכיבים נשרה שתי כוסות של חומוס (יבש) למשך 24 שעות.

בעזרת המתכון נוכל להכין בין 25 ל40 כדורים (תלוי בגודל), במקרה ואתם רואים שיש לכם יותר מדי חומר ואתם רוצים להכין מעט כדורים, תוכלו להקפיא את מה שנשאר לכם ולהכין עוד כדורים בפעם אחרת.

המצרכים:

  1. 2 כוסות גרגרי חומוס
  2. פירורים משתי פרוסות לחם שחור (אפשר לפורר במעבד מזון)
  3. 5 שיני שום קצוצות
  4. 2 כפיות מחוקות סודה לשתייה
  5. שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
  6. חצי כוס כוסברה קצוצה
  7. חצי בצל קטן קצוץ
  8. כף גדושה גרגרי שומשום
  9. כפית כמון
  10. כפית פפריקה
  11. מלח (פחות מכפית מחוקה), פלפל
  12. שמן לטיגון עמוק

IMG_1145

שלב שני – הכנת תערובת הפלאפל


תחילה נכין את הבלילה, נקצוץ במעבד מזון את החומוס, הבצל, השום והתבלינים. אם הבלילה יבשה מדי הוסיפו חצי כוס מים.

לאחר מכן נעביר את הכול לקערה גדולה ונוסיף את הלחם, השומשום, הפטרוזילה והכוסברה.

*גם אם אתם לא אוהבים פטרוזיליה או כוסברה רצוי להוסיף אותם לפלאפל על מנת להשביח את טעמו.

לאחר הכנת הבלילה נכניס אותה לקערה נפרדת וניתן לה לנוח כחצי שעה לפחות.

לאחר חצי שעה נוסיף את הסודה ונערבב.

 

התערובת מוכנה

שלב שלישי – טיגון הפלאפל


כעת נטגן את כדורי הפלאפל. נכין כדורים ביידיים. אם הכדור ממש מתפרק הוסיפו מעט שמן לבלילה על מנת שתעשה דביקה יותר.

נכין את הפלאפל כדור אחר כדור, נכניס לסיר עם שמן עמוק ונמתין 4 דקות, לאחר שהכדרים שחומים נהפוך אותם ונמתין עוד חצי דקה.

אל תהפכו את הכדורים מיד לאחר שהכנסתם אותם למחבת -> הם יתפרקו.

יש להכניס את הכדורים למחבת רק כאשר השמן רותח !

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*