פרסומת

קינוח טפיוקה טרופי

במדריך זה נכין קינוח טפיוקה טרופי.

בסיס הקינוח הוא שורש הטפיוקה, אותו ניתן לקנות בחנויות מתמחות לדברי מזון ותבלינים.

טפיוקה (Tapioca) הוא חומר גלם עמילני דל טעם המשמש להכנת מזון. הוא מיוצר משורש מניהוט מיובש, כתוצר לוואי בתהליך הכנת הפארופה, בדומה להכנת פסטה מחיטה. מקורו בברזיל, ומשם הופץ לארצות טרופיות נוספות.

גרגרי הטפיוקה הם כדורונים לבנים דמויי פנינים, שקוטרם, בדרך כלל, כשני מילימטרים. קיימת גם טפיוקה במרקם של קמח דק, דומה לקורנפלור, המשמש להכנת דייסות, ובברזיל נפוצה גם טפיוקה במרקם של קמח גס יותר, המשמש להכנת חביתיות. בישראל משווקת טפיוקה בעיקר בחנויות של מוצרי מזון ממזרח אסיה.

(מתוך ויקיפדיה)

 

שלב ראשון – בישול הטפיוקה


תחילה נבשל את גרגירי הטפיוקה.

בתוך סיר גדול נרתיח 5 כוסות מים. לאחר שהמים רתחו נוסיף כוס גרגירי טפיוקה ונבשל אותם.

יש לערבב את המים וגרגירי הטפיוקה כל חמש דקות על מנת שלא ידבקו לדפנות הסיר. כעבור 40 דקות נסיר את הסיר מן האש ונסנן את גרגירי הטפיוקה מן המים.

שלב שני – הכנת הקינוח


כעת נערבב את גרגירי הטפיוקה עם פירות משומרים שונים – אננס/ליצ'י/מנגו/משמשים.

נכין גם סירופ נוסף להמתקת הקינוח. בכוס נמיס שלוש כפות סוכר לבן וכף סוכר חום עם חצי כוס מים.

נערבב את כל החומרים בקערה גדולה. נחלק לכוסות ונכניס למקרר לשעתיים.

בתיאבון

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*