פרסומת

קיש בצל ופטריות

במדריך זה נלמד כיצד להכין קיש בצל ופטריות.
המתכון נכתב ע"י אהרוני והוצג באחת מתוכניות הבישול שלו….
אם יש לכם בעייה במתכון תאשימו אותו, ולא אותי !

אחרי ההכנה אפשר להכניס למקרר/למקפיא ולאכול גם אחרי כמה ימים (אחרי חימום נוסף כמובן)…
לא מומלץ לאכול את הקיש מיד אחרי האפייה [כשהו רך ומתפורר], המתינו שעה/שעתיים ורק אז חתכו אותו.

לצורך הכנת הקיש אנו נשתמש בפטריות פורטבלו, אם אין בסופר פטריות כאלה (כמו במקרה שלי) תוכלו להשתמש בפטריות יער מכל סוג או בפטריות שמפניון (הפטריות הכי נפוצות), שימו לב שאסור להשתמש בפטריות משומרות, השימור של הפטריות הורס את טעמן !

שלב ראשון – הכנת הבצק


מכניסים שתי כוסות קמח, 200 גרם חמאה רכה (חתוכה לקוביות), ביצה אחת, מעט מלח וחלמון אחד (הצהוב) למערבל מזון.
מפעילים על מהירות נמוכה עד שנוצרת תערובת פירורית, אם התערובת יבשה מדי מוסיפים מעט מים.
לאחר מכן מוציאים את התערובת מהמעבד מזון, דוחסים לקדור אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר כשעה.

בשלב זה ניתן כבר להוסיף לבצק עשבי טיבול שונים כמו טימין או אורגנו. – לא חובה

b1

שלב שני – הכנת בסיס הקיש


מדליקים את התנור לחום של 190 מעלות.

לאחר שהבצק ישב במקרר כשעה נוציא אותו מהמקרר,נסיר את הנייר הנצמד ונרדד אותו לשכבה דקה לאחר מכן נהדק אותו לכלי האפייה (רצוי עם תחתית מתפרקת). במקרה זה השתמשתי בכלי זכוכית.
לאחר ההידוק מסירים את שאריות הבצק מהשוליים.
לאחר מכן נדקור את הבצק במזלג בחלקו הפנימי ונבריש אותו בחלמון ביצה (הצהוב).

נכניס לתנור לרבע שעה עד שחלקו העליון משחים קלות.

bazek

שלב שלישי – הכנת המילוי


כעת נפרוס את הפטריות ואת הבצל לפרוסות עבות.
נכניס למחבת חמה 60 גרם חמאה נטגן בה שתי שיני שום, צמחי טבלין (טימין/אורגנו/קורנית – מה שבא לכם) ואת הפטריות.
לאחר חצי דקה של טיגון נוסיף את הבצל הפרוס ונתגן עוד 4 דקות.

בינתיים, בקערה נוספת, נטרוף 2 ביצים, חלמון אחד (הצהוב) ומיכל אחד של שמנת מתוקה.

onion

שלב רביעי – אפייה


כעת, אחרי שהבצק נאפה כרבע שעה ולאחר שהכנו את שתי התערובות השונות נסדר את הקיש בתבנית.

על הבצק האפוי למחצה נפזר תחילה את תערובת הבצל והפטריות, לאחר מכן נשפוך על הכול (בצורה אחידה) את תערובת השמנת והביצים. כעת נפזר מלמעלה מעט פירורי לחם ומעט גפיזת פרמזן מגורדת [או כל גבינה צהובה אחרת]

מכניסים לתנור שנית ל30 דקות על חום של 190 מעלות.

וסיימנו

בתיאבון

beforeb

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*