פרסומת

קרם ברולה

קרם ברולה הוא קינוח צרפתי מפורסם המורכב מקרם וניל עשיר אותו אופים בתנור.
מה שהופך את הקינוח למפורסם כלכך הוא ציפוי הסוכר הקריספי אותו מפצחים בעזרת הכפית לפני האכילה של הקרם.
את הקרם עצמו נהוג להגיש קר כאשר הציפוי העליון הוא חם, ניתן להכין את הקרם בוריאציות שונות המשלבות טעמים שונים כגון: פיסטוק, משקאות אלכוהוליים שונים, פירות ועוד.
במתכון זה נלמד כיצד להכין את הקרם הקלאסי בטעם וניל.
 

מצרכים – ארבע מנות

  • ארבעה חלמונים
  • מקל וניל
  • שתי כפות סוכר
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה (38%) – שני מיכלים
  • כפית רום 
  • שתי כפות סוכר דמררה לציפוי
  • ברנר להמסת הציפוי

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-160 מעלות
  • מוציאים את הגרעינים ל מקל הוניל ומביאים לסף רתיחה ביחד עם השמנת המתוקה, ניתן להביא לרתיחה ביחד עם מקל הוניל עצמו ולהוציא לאחר מכן
  • לאחר הרתיחה מוסיפים כפית רום להוספת טעם.
  • מקציפים את החלמונים ביחד עם שתי כפות סוכר עד שהתערובת הופכת בהירה.
  • מוזגים את תערובת השמנת לתערובת החלמונים בהדרגה, חשוב לעשות זאת לאט לאט (השוואת טמפרטורות) על מנת שתערובת החלמונים לא תתקרש ותהפוך לביצה מקושקשת.
  • מסננים את התערובת ומוזגים לכלי הגשה קרמיים, מכניסים לתבנית וממלאים אפייה וממלאים אותה במים רותחים עד למחצית מגובה כלי ההגשה.
  • אופים חצי שעה. לאחר האפייה מקררים 20 דקות בטמפ' החדר.
  • מכניסים למקרר למשך שלוש שעות לפחות.
  • לפני ההגשה מפזרים שתי כפיות סוכר חום דמררה מעל כל כלי ושורפים בעזרת ברנר לקבלת ציפוי סוכר קריספי.

בתאבון!

 

עדיין אין תגובות למאמר זה

הגב למאמר זה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם


*