
מתכון פשוט ומהיר להכנת דים-סאם אסיאתי בבית.
מצרכים
לבצק
- 250 גרם קמח לבן
- 125 מ"ל מים פושרים
- 1/8 כוס שמן קנולה
למילוי בקר
- 200 גרם בשר בקר טחון
- שני בצלים ירוקים
- חצי קישוא
- מלח ופלפל לפי הטעם
למילוי ברוקולי
- ראש ברוקולי שטוף
- שלוש כפות בוטנים קצוצים/גרעיני חמניה
- שלוש כפות שמן זית איכותי
- כף שמן שומשום
- מלח ופלפל לפי הטעם
הכנת הבצק
- מערבבים את החומרים לבצק לח ואחיד
- מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד ל-40 דקות
הכנת מילוי הבקר
- קוללים בצל ירוק דק-דק
- מגררים בפומפיה דקה את הקישוא
- מערבבים עם הבשר וממליחים לפי הטעם
הכנת מילוי ברוקולי
- טוחנים את הברוקולי בקוצץ מזון, מוסיפים את השמן
- מערבבים עם יתר המרכיבים
הכנת הדים-סאם
- מרדדים לבצק דק-דק בעזרת מערוך/מכונת פסטה לעובי של מילימטר
- קורצים עיגולים בעזרת רינג בקוטר 10 ס"מ
- ממלאים את הבצק במילויים השונים, מהדקים את הבצק היטב.
- מרתיחים סיר עם מים
- מרפדים כלי אידור בעלי כרוב (ניתן גם בנייר אפייה מחורר), מניחים את הדים-סאם בכלי האידוי הסגור
- מאדים את הדים-סאם כ-25 דקות.
בתאבון!
Leave a Reply