
נבטים הם קטניות או זרעים שהשרנו במים עד שהתחילו להוציא שורש או גבעול קטן.
הנבטים מלאים במינרלים, ויטמינים וחלבונים ומומלץ לאכול אותם יומיים-שלושה לאחר שהחלו לנבוט.
ניתן לגדל עשרות סוגים שונים של נבטים: עדים, חומוס, חיטה, שעועיות מסוגים שונים ועוד.
נמליץ לכם להתחיל בגידול עדשים ירוקות או שעועית מש, אלו הקטניות הפשוטות ביותר לגידול.
שימו לב:
לא ניתן להנביט זרעים/קטניות שעברו תהליך ייבוש/עיבוד.
תירס/אפונה יבשה או עדשים אדומות למשל (שנמכרות חצויות באמצע) לא תצליחו להנביט.
אופן ההנבטה
- משרים את הקטניות במים למשך 6 עד 8 שעות
- מוציאים את הקטניות ומניחים על מסננת ומתחתיה קערה לאגירת עודפי הנוזלים.
- שוטפים את הקטניות במים נקיים ומערבבים אותן
- מניחים מעל הקטניות מגבת רטובה שתשמור על הלחות.
- שומרים את הקערה במקום מוצל.
אם מדובר על יום חם מאוד, ניתן לשמור במקרר למשך היום ובלילה להוציא מהמקרר. - חוזרים על תהליך השטיפה והערבוב שלוש פעמים ביום.
- לאחר יומיים-שלושה יהיו לכם נבטים קטנים.
מה עושים עם הנבטים?
קנטיות מסוימות (עדשים/מש) ניתן פשוט לאכול. קטניות קשות יותר כמו חומוס, ניתן לבשל חמש דקות ואז לאכול.
ניתן להוסיף את הקטניות למגוון מתכונים:
- חביתת נבטים
מטגנים בצל וחמש כפות נבטים במעט שמן זית.
לאחר חמש דקות מוסיפים את הביצה. - סלט נבטים
מערבבים שבע כפות נבטים עם עגבנייה וכוסברה. מוסיפים הרבה לימון, שמן זית ומלח/פלפל. - קציצות נבטים
מערבבים חמש כפות נבטים עם חצי בצל קצוץ, שתי כפות קמח, כף פירורי לחם, שתי ביצים ומלח/פלפל.
מטגנים לקציצות.
בתאבון!
Leave a Reply