
לאלו שמכורים כמוני לטבסקו, הנה מתכון פשוט ביותר להכנה בבית של רוטב טבסקו.
הטבסקו המקורי מיושן בחביות עץ למשך שלוש שנים, ממש כמו יין. את המתכון הזה נכין באופן מזורז יותר, חודש-חודשיים של יישון ייתנו טעם דומה לזה של הטבסקו המקורי. את הטבסקו מומלץ להכין מפלפלים טריים, אדומים או ירוקים, חריפים כמה שיותר. זאת כיוון שהחריפות שהרוטב ייקבל תהיה נמוכה בהרבה מזו של הפלפלים עקב היישון של הרוטב.
שלב ראשון – מצרכים
אז מה צריך כדי להכין בבית רוטב טבסקו?
- שישה פלפלים חריפים (אדומים או ירוקים).
- שלוש כפות חומץ
- שתי כפות מלח
שלב שני – הכנת מחית פלפלים
לפני ההכנה, נשטוף הייטב את הפלפלים, נפריד אותם מהגרעינים ונחתוך אותם לחתיכות.
לאחר מכן, נטחן את הפלפלים ביחד עם החומץ והמלח במעבד מזון למשך עשר דקות.
שלב שלישי – בישול המחית
לאחר שקיבלנו מחית פלפלים, נבשל אותה בסיר קטן למשך עשר דקות. אחרי שהמחית התקררה מעט, ניתן להמשיך ולטחון אותה שוב. כעת נטחן את המחית היטב, עד שנקבל ממרח חלק לגמרי. ללא גושים.
שלב רביעי – יישון הטבסקו
את המחית שקיבלנו נסגור בצנצנת אטומה לגמרי. את הצנצנת לשמור במקום קריר ויבש למשך חודש-חודשיים. חשוב להרחיק את הטבסקו ממקור חום או מאור השמש אחרת הוא ייהרס.
שלב חמישי – סינון הטבסקו
לאחר חודש, ניתן להוציא את המחית ולסנן ממנה את הטבסקו. ניקח מסננת דקה או בד טיטול, נעביר דרך המסננת את המחית שקיבלנו לאחר היישון. נסחט את הנוזל מהמחית ככל שניתן. וזהו.
מומלץ לאכול את הטבסקו על לחם עם גבינה, להוסיף לשקשוקה או לטוסט.
עשיתי היום מפלפלים אדומים מהגינה.
טעמתי. לדעתי זה מלוח מידיי. אולי הפלפלים קטנים.
נחכה עוד חודש אולי המליחות תתמתן ואם לא נכין חדש.