
במדריך זה נכין טורטיה במילוי גוואקמולי מקסיקני.
גוואקמולי הוא סלט אבוקדו (ספרדית). אותו מכינים משילוב של אבוקדו וירקות שונים.
שלב ראשון – הכנת הטורטיה
מצרכים (ל-8 טורטיות).
- שתי כוסות קמח
- חצי כפית מלח
- רבע כוס שמן
- חצי כוס מים פושרים
הכנה:
- מערבבים את הקמח, המלח והשמן לתערובת פירורית ויבשה.
- מוסיפים בהדרגה את המים הפושרים תוך כדי לישה. אם הבצק דביק מדי או יבש מדי מוסיפים מעט קמח או מים בהתאם.
- לאחר לישה, כאשר הבצק אחיד יוצרים ממנו כדור ועוטפים בנייר נצמד. משאירים בחוץ ל20 דקות.
- כעת לשים שוב את הבצק ומחלקים אותו לשמונה כדורים שווים בגודלם.
- מפזרים מעט קמח על השולחן ומרדדים כל כדור לדף בצק דק ביותר.
- מחממים מחבת ללא שמן, לאחר שהמחבת חמה מטגנים עליה את דפי הבצק. כל צד במשך דקה אחת.
שלב שני – הכנת הגוואקמולי
כעת נכין את מילוי הגוואקמולי.
בקערה קטנה נמעך אבוקדו שלם עם מיץ מחצי לימון.
נוסיף חצי בצל קצוץ דק ועגבנייה קצוצה.
נערבב ונוסיף פלפל/מלח לפי הטעם. ניתן להוסיף גם פלפל ושום.
כעת לאחר שהגוואקמולי מוכן נגלגל אותו בתוך הטורטיה, בתאבון!
Leave a Reply