
מתכון פשוט ביותר להכנת לחם בירה ביתי.
התחילו בהכנה שלוש שעות מראש על מנת לאפשר ללחם לתפוח זמן רב.
מצרכים
- חצי ליטר בירה
- 700 גרם קמח תופח
- 25 גרם שמרים טריים (חצי שקית)
- שתי כפות מלח
- כף סוכר
- כוס זיתים מגולענים וחתוכים
- כוס אגוזי מלך חצויים
- שלושה גבעולי טימין לתיבול
- מעט שמן זית
אופן ההכנה
- מערבבים מעט בירה עם שתי כפות קמח, כף סוכר והשמרים. מניחים 20 דקות שהתערובת תבעבע
- מוסיפים את שארית הקמח והבירה, לשים לבצק אחיד.
- מניחים בקערה, עוטפים בנייר נצמד ומניחים לשעה שהבצק יכפיל את נפחו.
- לאחר שעה מוסיפים את המלח, הזיתים והאגוזים, לשים לתערובת אחידה.
- מניחים בתבנית האפיה משומנת, מניילנים אותה ומניחים להתפחה נוספת של חצי שעה
- משמנים את הבצק בשמן זית, שמים את גבעולי הטימין לקישוט
- אופים בטמפ בינונית (180 מעלות) כשעה.
בתאבון
הלחם לפני האפיה:
Leave a Reply