
חומרים ל – 60 עוגיות:
- 5 חלבונים בטמפרטורת החדר – 175 גרם
- 70 גר` (1/3 כוס) סוכר
- 380 גר` (3 כוסות + 2 כפות) אבקת סוכר
- 250 גר` שקדים טחונים (לאבקה)
- 4 כפיות גדושות אבקת נס קפה
למלית:
- 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
- 200 גר` שוקולד לבן קצוץ
- 1כפית אבקת נס קפה
ההכנה:
- מקציפים חלבונים עם סוכר במיקסר במהירות גבוהה כ – 3 דקות, עד לקבלת קצף רך.
- מערבבים בקערה את יתרת החומרים, מנפים לתוך הקצף ומקפלים בעדינות בעזרת מרית.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר עגול וחלק בקוטר של ס"מ אחד, ומזלפים עיגולים קטנים בקוטר 3 ס"מ על תבניות מרופדות בנייר אפייה. משהים בטמפ` החדר כשעה (כדי לקבל בגמר האפייה קליפה קשיחה ומבריקה. לאחר כשעה נוגעים עם האצבע בעוגייה, ואם האצבע לא נדבקת העוגיות מוכנות לאפייה)
- מחממים תנור ל – 160 מעלות.
- אופים כ – 15 דקות, עד שהעוגיות קשות מבחוץ ורכות מבפנים. מצננים היטב.
למלית –
- מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד והקפה ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים כ – 3 שעות במקרר. מעבירים לשק זילוף או נעזרים בשתי כפיות.
- הופכים מחצית מהעוגיות ומזלפים עליהן מהמלית או מניחים כמות של כ – ½ כפית מהגנאש, מכסים בעוגיות הנותרות ומצמידים בעדינות.
- שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 5 ימים או במקרר עד 10 ימים.
Leave a Reply