
עוגיות האלפחורס הן עוגיות ארגנטינאיות רכות שנמסות בפה.
את האלפחורס מכינים במילוי ריבת החלב המקורי, ניתן להכין אותו גם במילויים שונים: נוגט, שוקולד, חלבה וכ'ו.
המתכון המקורי נלקח מאתר מאקו
שלב ראשון – מצרכים
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 שקית אבקת אפייה
- 500 גרם קורנפלור
- 1 כוס קמח
- ריבת חלב / שוקולד
- 1/2 שקית קוקוס לציפוי
- 200 גרם חמאה
שלב שני- ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מקציפים במיקסר סוכר וחמאה, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומקציפים היטב. מוסיפים סוכר וניל ואבקת אפיה ומקציפים עוד קצת עד לאחידות התערובת.
- מוסיפים קורנפלור בהדרגה לתערובת תוך הקצפה, עד שכל הקורנפלור נבלע ומתקבל בצק דביק. מנפים מעל קמח ושוב מקציפים רק עד שנבלע ומתקבל בצק דביק.
- אוספים את הבצק לכדור ומניחים על משטח מקומח. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ. יוצרים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ, בעזרת כוס קטנה. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים במשך 7-10 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ונשארות בהירות (שלא יזהיבו) מתחילים את האפייה בשליש התחתון של התנור ואם צריך מעלים לאמצע התנור. מצננים לחלוטין.
- כל זוג עוגיות ממלאים בנדיבות בריבת חלב ומגלגלים את השוליים בקוקוס. שומרים בקופסה סגורה עד שבוע.
- בתאבון!!
Leave a Reply