
מתכון פשוט ומהיר להכנת עוגת קרמשיט במילוי קרם קצפת-פטסייר.
מצרכים
- זוג עלי קרמשניט מוכנים
- ארבע חלמונים
- מקל וניל
- 40 גרם קורנפלור
- חצי ליטר חלב
- שני מיכלי שמנת מתוקה
- 100 גרם סוכר
- אבקת סוכר לקישור
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת הקרם: ממיסים בקערה את הקורנפלור עם 200ml מהחלב.
- מוסיפים את החלמונים ומערבבים במטרפה עד שכל הקורנפלור נמס בתערובת.
- חוצים את מקל הוניל לאורכו. ומוציאים את הזרעים. מערבבים אותם עם 300ml החלב שנותר.
- מרתיחים בסיר את החלב עם זרעי הוניל (ניתן להכניס את מקל הוניל עצמו להוספת טעם נוסף).
- לאחר שהחלב רתח. מכבים את האש ונותנים לו לנוח שתי דקות.
- מערבבים בהדרגה את החלב הרותח עם תערובת הביצים להשוואת טמפרטורות.
- מחזירים את התערובת לכיריים ומחממים על אש קטנה עד להסמכת התערובת. חשוב לערבב את התערובת בתדירות עד להסמכה אחרת הביצים שבתערובת עלולים להרוס את הקרם.
- לאחר הסמכה קלה, מעבירים את התערובת לקערה וממשיכים לערבב.
- מכסים את הקערה בנייר נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה וחצי.
- מקציפים במשך חמש דקות את השמנת המתוקה לקבלת קצפת יציבה.
- מקפלים את קרם הפטסייר שהתייצב לתוך תערובת הקצפת.
- מסדרים שכבה של עלה קרמשניט, מעליו את קרם הפטסייר ומעליו שכבה נוספת של עלה קרמשניט
- מחזירים למקרר למשך שעתיים. מוציאים ומפזרים אבקת סוכר לקישוט
בתאבון!
Leave a Reply