
עוגת שוקולד ואגוזים עשירה ונמוכה. למתכון כשר לפסח/אוכלי גלוטן, אפשר להכין את העוגה גם ללא פירורי הלחם.
מצרכים
- 200 גרם חמאה רכה
- כוס סוכר
- 6 ביצים (להפריד חלמונים וחלבונים)
- שלוש כפות ברנדי
- 200 גרם שוקולד מריר איכותי
- 2 כפות פירורי לחם
- כפית אבקת אפיה
- חצי כוס אגוזים קצוצים
לקרם
- מיכל שמנת מתוקה להקצפה
- שלוש כפות אבקת סוכר
- כף נס קפה
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את החמאה, חצי כוס סוכר שישה חלמונים ושלוש כפות ברנדי לתערובת אחידה וקרמית
- ממיסים במירקו/בן מרי את השקולד ומוסיפים לקערה תוך כדי ערבוב.
- מקציפים שישה חלבונים מוסיפים את הסוכר בהדרגתיות עד שמתקבל קצב יציב. מוסיפים לקערה עם הקרם בתנועות קיפול הדרגתיות
- מערבבים שתי כפות פירורי לחם, כפית אבקת אפייה ואת האגוזים הקצוצים. מערבבים עם תערובת העוגה
- אופים כחצי שעה בחום בינוני
- לאחר שהעוגה התקררה, מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר והקפה. מצפים את העוגה ומניחים במקרר לשעה.
- בתאבון!
Leave a Reply