
קינוח טרופי טעים ופשוט להכנה של פודינג טפיוקה
לצורך הכנתו יש להשתמש בפניני טפיוקה קטנות (בקוטר 2 מילימטר). את הטפיוקה ניתן למצוא כמעט בכל סופר במחלקת מוצרי המזרח הרחוק.
לאחר ההכנה יש לקרר את הפודינג לפחות שלוש שעות על מנת שייתיצב.
מצרכים (8 מנות)
- 3/4 כוס גרגירי טפיוקה
- 3/4 כוס סוכר
- ארבע כוסות מים
- פחית קרם קורוס (400 גרם) – לא להתבלבל עם נוזל קוקוס!
- חצי כפית מלח
- כפית תמצית וניל
- לקישוט: פרי טרי חתוך או ריבה: תותים/אפרסקים/מנגו/אננס
אופן ההכנה
- משרים את הטפיוקה במים למשך 20 דקות.
- מבשלים את הטפיוקה עם המים, הסוכר, המלח ותמצית הוניל על אש בינונית למשך רבע שעה עד שהפנינים מתחילות להיות שקופות.
- מוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים רבע שעה נוספת עד שהתערובת מסמיכה מעט
אם התערובת הופכת לסמיכה מדי – מוסיפים עוד כוס מים. - מוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים רבע שעה נוספת על אש נמוכה.
- מחלקים לקעריות הגשה, מוסיפים פרי חתוך לקישוט
- מצננים למשך שלוש שעות לפחות
בתאבון!
ממליצה להקפיא קצת את הפירות לפני שמגישים על הטפיוקה.