
הגעתם למסקנה שצריך לאכול קצת יותר בריא, אבל אתם לא רוצים להתפשר על הטעם? הנה מתכון פשוט לפנקייק בריא ומשביע במיוחד בגלל השימוש בקמח כוסמין.
פנקייקים בריאים
- כוס וחצי קמח כוסמין (ניתן להמיר חצי מהכמות בקמח שקדים)
- כף אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- כוס חלב (לטבעונים – ניתן להשתמש בכל חלב ללא תוספת סוכר אחר, חלב שיבולת שועל מצוין למתכון)
- חצי כפית תמצית וניל
- שתי ביצים (לטבעונים – ניתן להמיר לרסק תפוחים)
- 6 כפות שמן קוקוס (בימים קרים בהם שמן הקוקוס מוצק ניתן להמיס אותו מעט במיקרוגל)
- לא חובה – לאלו שרוצים פנקייק מתוק ניתן להוסיף שתי כפות סוכר קוקוס או כף סילאן טבעי.
- ניתן להוסיף – חמוציות, שקדים גרוסים, צימוקים, מטבעות שוקולד מריר, או כל דבר אחר שאתם אוהבים.
אופן הכנה
- לערבב את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, מלח וסוכר)
- להוסיף את החומרים היבשים לקערה עם החומרים הרטובים (חלב, תמצית וניל, ביצים ושמן הקוקוס) ולערבב היטב עד שאין גושים. ניתן לערבב באמצעות בלנדר-מוט, אך יש לשים לב לא לערבב את הבלילה יתר על המידה. (כמה שניות בעזרת הבלנדר-מוט אמורות להספיק)
- מניחים רבע שעה בצד שהבלילה תתייצב.
- מחממים את המחבת היטב ומשמנים עם שמן קוקוס.
- מנמיכים את האש, ובעזרת מצקת או רינג שמים מעט מהבלילה על המחבת עד להיווצרות מעט בועות, והופכים.
- ניתן להגיש לבסוף עם סירופ מייפל טבעי לגרסה מתוקה של פנקייק, או אפילו עם גבינת שמנת וסלמון מעושן לגרסה מלוחה ומעניינת של פנקייקים.
בתאבון!
Leave a Reply